15'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
- Για τα παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε απομακρύνοντας με ένα πινέλο τυχόν κόκαλα από τα παϊδάκια.
- Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή το γκριλ του φούρνου (θα βάλουμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ) και ψήνουμε τα παϊδάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αμέσως τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σάλτσα γιαουρτιού
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρουμε μαζί με τα παϊδάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.