ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανόΜανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό Η Ρέα Καλφάογλου από το Γενίκιοϊ, ένα μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μας συστήνει το νηστίσιμο συνταγολόγιο της Πόλης.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μανιτάρια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Περιχύνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών