ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλιγούρι πιλάφι με σταφίδεςΤο σμυρναίικο πιλάφι: Με πλιγούρι και σταφίδες
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1.200 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
  5. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  6. Aδειάζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  7. Ανακατεύουμε, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών