Μαζί με τα σύκα, οι σταφίδες ήταν από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Σμύρνης. Οι μαγείρισσες της πόλης χρησιμοποιούσαν κουραντί (έτσι έλεγαν τις μαύρες σταφίδες) σχεδόν πάντα στα πιλάφια τους.

Μαζί με τα σύκα, οι σταφίδες ήταν από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Σμύρνης. Οι μαγείρισσες της πόλης χρησιμοποιούσαν κουραντί (έτσι έλεγαν τις μαύρες σταφίδες) σχεδόν πάντα στα πιλάφια τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.