Μαζί με τα σύκα, οι σταφίδες ήταν από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Σμύρνης. Οι μαγείρισσες της πόλης χρησιμοποιούσαν κουραντί (έτσι έλεγαν τις μαύρες σταφίδες) σχεδόν πάντα στα πιλάφια τους.
![Ντομάτες γεμιστές με ολίγον ψάρι και πουρέ πατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/ntomates-gemistes-me-oligon-psari-kai-poyre-patatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1692379422)
Μαζί με τα σύκα, οι σταφίδες ήταν από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Σμύρνης. Οι μαγείρισσες της πόλης χρησιμοποιούσαν κουραντί (έτσι έλεγαν τις μαύρες σταφίδες) σχεδόν πάντα στα πιλάφια τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.