ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπα με μπέικονΜανιταρόσουπα με μπέικον
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μανιταρόσουπα αρχικά στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατώντας το υγρό μέσα στο οποίο μούλιασαν, και τα ψιλοκόβουμε. Τα φρέσκα τα σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε φετάκια.
  2. Βάζουμε όλα τα μανιτάρια, το νερό, το γάλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις το υγρό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με τα μισά κάστανα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε, μέχρι να προκύψει ένα όσο πιο λείο αποτέλεσμα γίνεται.
  4. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή φλιτζάνια.
  5. Κόβουμε τα υπόλοιπα κάστανα σε κομματάκια και γαρνίρουμε με αυτά και το μαϊντανό τη μανιταρόσουπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών