ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπα με πέστο βασιλικούΜανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μανιταρόσουπα με μπέικον αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν και να γίνουν τραγανές.
  3. Μετά, τις βάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (ή λιώνουμε το βούτυρο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  5. Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια και τη δάφνη και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να «πιουν» εντελώς τα υγρά τους, για περίπου 10 - 12 λεπτά. Αν βάλουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, τα ρίχνουμε 5 λεπτά μετά τα φρέσκα.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό, τον τραχανά (ή την πατάτα), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 35 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.
  7. Οταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε το εστραγκόν (ή τη ρίγανη) και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να προκύψει μια όσο το δυνατόν πιο λεία κρέμα.
  8. Αν χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι ή κατίκι, τα βάζουμε κατά την πολτοποίηση.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, μοιράζουμε την μανιταρόσουπα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 φέτα μπέικον.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 68.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών