40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν και να γίνουν τραγανές.
  3. Μετά, τις βάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (ή λιώνουμε το βούτυρο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  5. Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια και τη δάφνη και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να «πιουν» εντελώς τα υγρά τους, για περίπου 10 - 12 λεπτά. Αν βάλουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, τα ρίχνουμε 5 λεπτά μετά τα φρέσκα.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό, τον τραχανά (ή την πατάτα), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 35 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.
  7. Οταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε το εστραγκόν (ή τη ρίγανη) και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να προκύψει μια όσο το δυνατόν πιο λεία κρέμα.
  8. Αν χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι ή κατίκι, τα βάζουμε κατά την πολτοποίηση.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 φέτα μπέικον.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Συνταγές με Μανιτάρια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών