Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα γλυκάδια
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα tonkatsu
Διαδικασία
Γλυκάδια
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα γλυκάδια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι, σε ένα δεύτερο το μείγμα αυγών και σε ένα τρίτο το πάνκο ή τα ψίχουλα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε βαθιά κατσαρόλα, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 180°C (μετράμε με θερμόμετρο μαγειρικής, διαφορετικά δοκιμάζουμε ρίχνοντας στο καυτό λάδι ένα κομμάτι από ψίχα ψωμιού: πρέπει να τσιτσιρίσει αμέσως και να ροδίσει σύντομα).
- Αλευρώνουμε τα γλυκάδια, τα περνάμε από το μείγμα με τα αυγά και στο τέλος από το πάνκο ή τα ψίχουλα.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τα αλατίζουμε καλά.
Σάλτσα tonkatsu
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τις αντζούγιες, την πιπερίτσα τσίλι και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν μια πάστα (οι αντζούγιες διαλύονται εύκολα στο σοτάρισμα).
- Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.
Σαλάτα
- Φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα του.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, τον μάραθο και το κρεμμυδάκι, αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με περίπου 2 κουταλιές από το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα τραγανά γλυκάδια με τη σάλτσα tonkatsu και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Μια Νεμέα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.