ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣNoodles με γαρίδες και αυγόNoodles με γαρίδες και αυγό

Τα noodles αυγού που χρειαζόμαστε για αυτό το πιάτο τα βρίσκουμε ως egg noodles, σε όλα τα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα (και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Συχνά διατίθενται και φρέσκα, σε ψυγείο, σε συσκευασίες των 150-180 γρ. –στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούμε περίπου 3 πακέτα.

30' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για τα noodles

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε τα noodles αυγού με πολλά λαχανικά, ξεκινάμε με τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το λάδι τσίλι, το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα στρειδιών, το ρυζόκρασο και τη σκούρα καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος.

Noodles

  1. Βάζουμε να βράσουν 4 λίτρα νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε εκεί τα noodles. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε σκέτο το πιο μεγάλο αντικολλητικό μας σκεύος (ή καλύτερα ένα γουόκ), σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει. Ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο και αμέσως τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
  3. Σοτάρουμε για μόλις 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τo λάχανο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα καλαμποκάκια, τα φασολάκια και τη λευκή ζάχαρη. Σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε τα noodles και τη σάλτσα που αφήσαμε κατά μέρος και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών