
30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ.σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα.
- Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), την πιπεριά, το κάρι, τις ρίζες μπαμπού και τις φύτρες φασολιών για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Στραγγίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε τη σάλτσα-μαρινάδα στην άκρη, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει το φαγητό μια βράση και να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα νουντλς, την ομελέτα, τα φιστίκια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.