15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψευτοπαστίτσιο με κιμά κοτόπουλου, βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 3 λεπτά λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς με τη σάλτσα για 6 - 7 λεπτά και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και μοιράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά και μετά το μείγμα με τον κιμά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι μαζί με την παρμεζάνα και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά σε λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε, το ψευτοπαστίτσιο με κιμά κοτόπουλου, για 10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια ελαφριά, ρόδινη κρούστα.
Μυστικά
Συνοδεύουμε με φρέσκια, πράσινη σαλάτα ή φασολάκια βραστά με λαδολέμονο μουστάρδας.