15'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και oyster sauce, ξεκινάμε χωρίζοντας όλα τα υλικά στη μέση, γιατί θα τα μαγειρέψουμε σε δύο δόσεις (περιγράφουμε τώρα την προετοιμασία της μιας δόσης και επαναλαμβάνουμε τη δεύτερη).
- Ραντίζουμε τις λωρίδες κρέατος με τη σάλτσα σόγιας και πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρέας και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ασταμάτητα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το καρότο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με τη σάλτσα στρειδιών.
- Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε πιατέλα και επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη δόση υλικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.