15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πίτσα με γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα, ανοίγοντάς τη λίγο να απλωθεί. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας (ή την τριμμένη ντομάτα με το δυόσμο και αλατοπίπερο) και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
- Ψήνουμε τη βάση με τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί για περίπου 7 λεπτά.
- Παράλληλα, ψήνουμε την πανσέτα στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μπρόκολο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στην πίτσα την πανσέτα και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η ζύμη.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.