Ένα ιδιαίτερο παστίτσιο, ελαφρύτερο από το συνηθισμένο, όμως καθ’ όλα νόστιμο και λαχταριστό.

40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την κρέμα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40 - 50 λεπτά, ώστε να παγώσει κάπως και να κόβεται ευκολότερα.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φετάκια λεπτά - ιδανικά σαν τσιπς.
  3. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα 50 ml από το λάδι και, όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  4. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα.
  5. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει ρίχνουμε τα φετάκια του κρέατος, αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο και τους τριμμένους σπόρους μάραθου ή κόλιανδρου.
  6. Ανακατεύουμε και, όταν ροδίσει το κρέας και μοσχομυρίσουν τα μπαχαρικα, σβήνουμε με το κρασί.
  7. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλλά πριν στεγνώσει το κρέας, έπειτα από περίπου 3 - 4 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  8. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρονάκια 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες πάνω στο πακέτο.
  9. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
  10. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το ανθότυρο και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  12. Αλείφουμε το πυρέξ με τη 1 κουτ.
  13. σούπας λάδι και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  14. Απλώνουμε το μισό μείγμα μακαρονιών - ανθότυρου, τα ισιώνουμε με ένα κουτάλι και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το κρέας με τα κρεμμύδια.
  15. Στρώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα μακαρονιών - ανθότυρου.
  16. Κρέμα γιαουρτιού+ψήσιμο: Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο σε μια λεκανίτσα, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρονάκια.
  17. Ψήνουμε το παστίτσιο μέχρι να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια, γύρω στα 40 λεπτά.
  18. Σερβίρουμε με μια σαλάτα εποχής, παξιμαδάκια ή ψωμί και ελιές πράσινες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών