
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρούστα
Διαδικασία
- Αναμειγνύουμε τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι και αλείφουμε καλά με το μείγμα ώστε να καλυφθεί παντού.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄, γυρίζοντας το κρέας πού και πού.
- Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, βάζουμε το ψαρονέφρι και διορθώνουμε την κρούστα μυρωδικών.
- Ψήνουμε το ψαρονέφρι για 20-22 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν στην επιφάνεια και να γίνουν στο εσωτερικό.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μέτριες φέτες και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και λευκό ρύζι.
Στο ποτήρι μας Κρητικό Δαφνί.