15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι και αλείφουμε καλά με το μείγμα ώστε να καλυφθεί παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄, γυρίζοντας το κρέας πού και πού.
  2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, βάζουμε το κρέας και διορθώνουμε την κρούστα μυρωδικών. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν στην επιφάνεια και να γίνουν στο εσωτερικό. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κόβουμε σε μέτριες φέτες και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και λευκό ρύζι.
  3. Στο ποτήρι μας Κρητικό Δαφνί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών