20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για το ψαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντι, αρχικά καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε 8 φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Μαρινάδα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τη μοιράζουμε σε δύο μπολ. Στο ένα βάζουμε τα κυδώνια και στο άλλο το ψαρονέφρι.
  2. Στο μπολ με το ψαρονέφρι προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  3. Καλύπτουμε και τα δύο μπολ με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν τα υλικά.
  4. Βγάζουμε τα κυδώνια από τη μαρινάδα, τη σουρώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε τα 50 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κυδώνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν (αν είναι πολύ σκληρά, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό και να τα ψήσουμε λίγο ακόμα).
  7. Αποσύρουμε και βγάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα.

Χοιρινό

  1. Τραβάμε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα, τη σουρώνουμε και την προσθέτουμε στη μαρινάδα από τα κυδώνια που έχουμε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, χωρίς να στεγνώσει.
  4. Βγάζουμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο, χωρίς να σβήσουμε τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι το μπράντι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τα κυδώνια στα πιάτα, από πάνω βάζουμε τα φιλετάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε το ψαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντι.

Στο ποτήρι μας ένα φινετσάτο λευκό κρασί από Κυδωνίτσα ή Βιδιανό, περασμένο από βαρέλι.

Συνταγές με Κονιάκ

Συνταγές με Κυδώνι

Συνταγές με Χοιρινό

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών