ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάναΚαρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καρότα μελωμένα με μπράντι, μέλι και θυμάρι, ξεκινάμε τρίβοντας και πλένοντας καλά τα καρότα και τα σκορπίζουμε ολόκληρα, με τη φλούδα τους, σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  4. Περιχύνουμε τα καρότα, σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  5. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, με τα ζουμιά τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών