10' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα αχλάδια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο να καραμελώσουν για περίπου 5 - 6 λεπτά.
  4. Βάζουμε τα καρότα σε μια ρηχή σαλατιέρα και στο κέντρο τα αχλάδια.

Λαδολέμονο

  1. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και το ανακινούμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  2. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών