
10'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το λαδολέμονο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα αχλάδια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο να καραμελώσουν για περίπου 5 - 6 λεπτά.
- Βάζουμε τα καρότα σε μια ρηχή σαλατιέρα και στο κέντρο τα αχλάδια.
Λαδολέμονο
- Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και το ανακινούμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.