40' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά, κολοκύθα και χυμό πορτοκαλιού, καβουρδίζουμε τον κιμά, και στα μισά του καβουρδίσματος ρίχνουμε τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα και αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και ξεκολλάμε με την κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πυθμένα του σκεύους.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και, μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε την πάπρικα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να χυλώσει - αν χρειάζεται.
- Αποσύρουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει (όχι να λιώσει).
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε απαλά.
- Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τον κιμά.
- Σερβίρουμε τη μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά, κολοκύθα και χυμό πορτοκαλιού με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.