ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜε κιμά γαλοπούλας, κάστανα, σταφίδες και ρόδιΜπολονέζ με κιμά γαλοπούλας, κάστανα, σταφίδες και ρόδι
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά, κολοκύθα και χυμό πορτοκαλιού, καβουρδίζουμε τον κιμά, και στα μισά του καβουρδίσματος ρίχνουμε τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα και αλατοπίπερο.
  2. Σβήνουμε με το κονιάκ και ξεκολλάμε με την κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πυθμένα του σκεύους.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμα.
  4. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και, μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε την πάπρικα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να χυλώσει - αν χρειάζεται.
  7. Αποσύρουμε.
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει (όχι να λιώσει).
  9. Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τον κιμά.
  11. Σερβίρουμε τη μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά, κολοκύθα και χυμό πορτοκαλιού με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT