ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα αχλάδι, μήλοΜαρμελάδα μήλο – αχλάδι χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες
5' προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 3 βάζα των 250 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα μήλο με μπράντι, ξεκινάμε τρίβοντας τα καθαρισμένα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Δεν πειράζει που θα μαυρίσει το μήλο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό όσο ίσα να την σκεπάσει.
  3. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καστανή ανοιχτή καραμέλα (όχι σκούρα – θέλουμε ίσα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα).
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο μήλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μόλις διαλυθούν τα μήλα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  5. Με μια κουτάλα «ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.

Μυστικά

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα για καιρό, θα πρέπει να αποστειρώσουμε τα βάζα. Δείτε εδώ τη διαδικασία αποστείρωσης και κονσερβοποίησης.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών