![Σαρλότ ή Σεράνο; 8 διάσημες κυρίες που έγιναν… γλυκό](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/diasima-gluka-apo-diasimes-kuries-serranockakkava-gastronomos2-420x560.jpg?v=1719513956)
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Βάρος: για 2 βάζα 600 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα μήλο - αχλάδι, χωρίς ζάχαρη ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και 200 ml νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 38-40 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.