10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 5Διαδικασία
- Για το παστίτσιο της τεμπέλας, αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20x30 εκ.) με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται).
- Προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί - δεν έχει σημασία.
- Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Ψήνουμε το παστίτσιο της τεμπέλας, στον φούρνο, στους 180° C με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.
Μυστικά
Πριν το σερβίρουμε καλό θα είναι να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα. Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα ανάλογα με την εποχή (μαρούλι, λάχανο-καρότο, αγγουροντομάτα).
Ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό.