ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Παϊδάκια» κοτόπουλου με μαυρομάτικα και πράσα«Παϊδάκια» κοτόπουλου με μαυρομάτικα και πράσα
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα ή τσιμπίδα σε ένα μεγάλο πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει λίγο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματιστεί το λάδι.
  4. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την ντομάτα, 800 ml νερό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως και να μισογίνει το κοτόπουλο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  6. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί, ρίχνουμε το σπανάκι και το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε (χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος) για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και το κοτόπουλο.
  7. Κάθε 7 - 8 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το φαγητό στον πυθμένα του σκεύους και να ψηθεί ομοιόμορφα.
  8. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  9. Ξεφουρνίζουμε το κοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών