20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με μαυρομάτικα και πράσα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Bάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μέτριο ταψί μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο, το μαϊντανό, τα φασόλια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον αραιωμένο ντοματοπελτέ και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, να μαλακώσουν τα φασόλια και να μελώσει η σάλτσα.
  4. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Μυστικά

Το κόψιμο του κοτόπουλου πρέπει να γίνει στο κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης, βλέπετε, έχει μπαλτά, το χωρίζει πρώτα στη μέση και μετά το κόβει παϊδάκια, όπως είναι με τα κόκαλα. Μπορείτε να το κόψετε μόνο στήθη ή μόνο μπούτια. αν όμως δεν σας αρέσει η ιδέα του κομμένου, βάλτε μεγάλα κομμάτια. Αν πειστείτε να κόψετε παϊδάκια το κοτόπουλο, θα δείτε ότι η νοστιμιά του διαχέεται ομοιόμορφα στα υπόλοιπα υλικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Πράσα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών