20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με μαυρομάτικα και πράσα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Bάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μέτριο ταψί μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο, το μαϊντανό, τα φασόλια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον αραιωμένο ντοματοπελτέ και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, να μαλακώσουν τα φασόλια και να μελώσει η σάλτσα.
- Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μυστικά
Το κόψιμο του κοτόπουλου πρέπει να γίνει στο κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης, βλέπετε, έχει μπαλτά, το χωρίζει πρώτα στη μέση και μετά το κόβει παϊδάκια, όπως είναι με τα κόκαλα. Μπορείτε να το κόψετε μόνο στήθη ή μόνο μπούτια. αν όμως δεν σας αρέσει η ιδέα του κομμένου, βάλτε μεγάλα κομμάτια. Αν πειστείτε να κόψετε παϊδάκια το κοτόπουλο, θα δείτε ότι η νοστιμιά του διαχέεται ομοιόμορφα στα υπόλοιπα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.