20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα πράσα στον ταβά, με αρωματικά βότανα και φλούδες πορτοκαλιού ξεκινάμε και αχνίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά.
- Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, βάζουμε και τα πράσα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε ένα τέταρτο του λίτρου νερό και το αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τον ταβά. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις.
- Προσθέτουμε κατόπιν τα σέλινα, τον άνηθο, τον μάραθο, τις πορτοκαλόφλουδες και τις δάφνες και ανακατεύουμε το φαγητό.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
- Έπειτα από περίπου 40-45 λεπτά, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα ζουμιά και να μελώσει το φαγητό. Κουνάμε τον ταβά κάπου κάπου.
- Δύο λεπτά πριν κατεβάσουμε τον ταβά από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαυροπίπερο και το λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.