ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα εαρινά, τσιγαριστά, του Μοναχού ΕπιφάνιουΧόρτα εαρινά, τσιγαριστά, του Μοναχού Επιφάνιου
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα πράσα στον ταβά, με αρωματικά βότανα και φλούδες πορτοκαλιού ξεκινάμε και αχνίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά.
  2. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, βάζουμε και τα πράσα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  3. Ρίχνουμε ένα τέταρτο του λίτρου νερό και το αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τον ταβά. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις.
  4. Προσθέτουμε κατόπιν τα σέλινα, τον άνηθο, τον μάραθο, τις πορτοκαλόφλουδες και τις δάφνες και ανακατεύουμε το φαγητό.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
  6. Έπειτα από περίπου 40-45 λεπτά, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα ζουμιά και να μελώσει το φαγητό. Κουνάμε τον ταβά κάπου κάπου.
  7. Δύο λεπτά πριν κατεβάσουμε τον ταβά από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαυροπίπερο και το λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών