ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα τσιγαριαστά με αυγάΧόρτα τσιγαριαστά με αυγά
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τσιγαριαστά χόρτα, ξεκινάμε και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι σε λάδι και, όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα, και αυτά ψιλοκομμένα.
  2. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα χόρτα (όχι τα μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε για πέντε λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, τα χόρτα θα βγάλουν το δικό τους.
  4. Παραμένουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου απομακρυνθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και το πιπέρι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  5. Τα χόρτα μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε λεμόνι στο σερβίρισμα.
  6. Τα τσιγαριαστά χόρτα μπορούν να συνοδεύσουν χταπόδια, σουπιές και λοιπά θαλασσινά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών