ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες με κουκιά και αυγολέμονοΑγκινάρες με κουκιά αυγολέμονο

 

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες αυγολέμονο αλλιώς (με μαραθόριζα, σπανάκι και πράσο) αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σκόρδο και τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες (τις τακτοποιούμε όμορφα στην κατσαρόλα), τη δάφνη, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει τα υλικά κατά 2-3 εκ.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  6. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι.
  8. Αφαιρούμε τη δάφνη.
  9. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη μουστάρδα μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  10. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα (προσπαθούμε να πάρουμε όλα τα υγρά) και το ρίχνουμε αργά αργά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
  11. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τις αγκινάρες και τα λαχανικά και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
  12. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά το φαγητό να «σταθεί» και σερβίρουμε τις αγκινάρες αυγολέμονο αλλιώς (με μαραθόριζα, σπανάκι και πράσο).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών