ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάταςΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τηγανητά κεφτεδάκια σε βαθύ μπολ βάζουμε το ψωμί, το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε για λίγο να μουλιάζει, το στραγγίζουμε και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα 150 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το λάδι τους και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο ψωμί, τον κιμά, τον δυόσμο, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  6. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες βάρους περίπου 60 γρ. τον καθένα.
  7. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε κάθε κεφτέ από το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά.
  8. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  9. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τα 400 ml λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές.
  10. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Στο ποτήρι μας : Ρετσίνα Μεσογείων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT