Το αψύ από τη φύση του κατσικίσιο τυρί στη σάλτσα ντομάτας κάνει τη διαφορά. Μην το προσπεράσετε!

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα να πλατύνουν. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο, τα πανάρουμε με το αλεύρι, και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σάλτσα ντομάτας: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, θρυμματίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών