![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούς, αρχικά βάζουμε, σε μικρή κατσαρόλα, το πυκνό λάδι καρύδας και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20 x 20 εκ.).
- Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια πιέζοντάς το και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξει και να κόβεται.
- Κόβουμε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε.
- Τυλίγουμε, τις μπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούς, σε μεμβράνη και τις διατηρούμε σε μέρος χωρίς ζέστη και υγρασία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.