Ιδανικό σνακ για το σχολείο, το γραφείο και όποτε νιώθουμε ότι θέλουμε λίγη γεύση και ενέργεια.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το πυκνό λάδι καρύδας και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20 x 20 εκ.). Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια πιέζοντάς το και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξει και να κόβεται.
  4. Κόβουμε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε. Τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις διατηρούμε σε μέρος χωρίς ζέστη και υγρασία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Βρόμη

Συνταγές με Δημητριακά

Συνταγές με Φουντούκια

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών