25' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 9-12

Διαδικασία

  1. Για τις μπάρες δημητριακών, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μέλι να αραιώσει.
  3. Δεν θέλουμε να κάψει το βούτυρο, απλώς να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε το ταχίνι.
  5. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις (για να μη σφίξει το μείγμα), μέχρι το ταχίνι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, και ρίχνουμε τα κορν φλέικς, τη βρόμη, την κανέλα και τη βανιλίνη.
  6. Ανακατεύουμε πάντα με γρήγορες κινήσεις και, τέλος, ρίχνουμε τον ανανά.
  7. Κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα για να σκορπίσει στο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι με διαστάσεις 15 x 25 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  9. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το χαράζουμε σε μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.
  10. Ψήνουμε τις μπάρες δημητριακών για περίπου 10 λεπτά και ξεφουρνίζουμε.
  11. Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν, τις ξεχωρίζουμε κόβοντας με μαχαίρι και σερβίρουμε.
  12. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο.

Μυστικά

Τον αποξηραμένο ανανά μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με όποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο θέλουμε: ακτινίδιο, παπάγια, βερίκοκο κ.ά. Τα βρίσκουμε όλα συσκευασμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή χύμα σε καλά ξηροκαρπάδικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Συνταγές με Βρώμη

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές με Ταχίνι

Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών