Μια συνταγή vegan, αλλά και raw, δηλαδή δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία.

15' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 12 μπάρες

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τον πολτό με τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσποροους και το σουσάμι.
  2. Σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο τσέρκι μικρού μεγέθους (ή σε ταψάκι ή σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης) στρώνουμε στο κάτω μέρος αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι (θα βοηθήσει να μην κολλήσουν οι μπάρες). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε με το χέρι μας και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει σχετικά συμπαγές και να έχει παντού ίδιο πάχος (δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 εκ.).
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και αφήνουμε για 2-3 ώρες στην άκρη (εκτός ψυγείου), να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί. Το κόβουμε σε ράβδους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών