ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με ξηρούς καρπούς και μελωμένες χειμωνιάτικες ρίζεςΠιλάφι με ξηρούς καρπούς και μελωμένες χειμωνιάτικες ρίζες
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με αβοκάντο και κάσιους σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το καρδάμωμο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, αλλά να μη ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  3. Ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό και το γάλα καρύδας.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον τύπο του ρυζιού.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
  6. Αν μείνουν υγρά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τα απορροφήσει το ρύζι.
  7. Αφαιρούμε τις κάψες του καρδάμωμου, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα κάσιους, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια βουτυρωμένη φόρμα μέχρι επάνω.
  8. Αφήνουμε το πιλάφι 2-3 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.
  9. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κάσιους, το αβοκάντο, το τσίλι, το μυρωδικό, το ξύσμα, το μάνγκο και το μαυροκούκι.
  10. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Κάσιους

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών