ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο νηστίσιμο με ταχίνιΡυζόγαλο νηστίσιμο με ταχίνι
30' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρυζόγαλο με κάρδαμο, ροδόνερο και φράουλες, ξεκινάμε ξεπλένοντας καλά το ρύζι μπασμάτι μέχρι το νερό να βγαίνει σχεδόν διάφανο.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι, το καρδάμωμο και το αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  3. Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό, αλλά να έχει υγρά ακόμα. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και, μόλις πέσει η θερμοκρασία, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
  5. Σερβίρουμε με τις φράουλες, το αμύγδαλο φιλέ και φύλλα δυόσμου.

Μυστικά

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή ξηρό καρπό της επιλογής μας. Μπορούμε να προσθέσουμε και μέλι, αν το θέλουμε πιο γλυκό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών