ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνιΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνι
30' προετοιμασία
20' παρασκευή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Βάρος: για 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα ροδάκινο με ουίσκι, σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα κομμένα ροδάκινα με το σιρόπι σφενταμιού, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την πηκτίνη.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
  3. Συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε, χωρίς να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία, μέχρι να δέσει.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το ουίσκι (αν το βάλουμε) και ανακατεύουμε.
  6. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα ροδάκινο με ουίσκι. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ουίσκι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών