
30'
προετοιμασία
20' παρασκευή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Βάρος: για 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα ροδάκινο με ουίσκι, σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα κομμένα ροδάκινα με το σιρόπι σφενταμιού, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την πηκτίνη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
- Συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε, χωρίς να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία, μέχρι να δέσει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ουίσκι (αν το βάλουμε) και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα ροδάκινο με ουίσκι. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.