ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦρουτοσαλάτα χωρίς ζάχαρηΦρουτοσαλάτα χωρίς ζάχαρη
8' προετοιμασία
Σύνολο: 8'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον γλυκό ντάκο με φρούτα εποχής και ζεστή σάλτσα λουίζας, πρώτα βράζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 30 ml νερό ή λευκό κρασί και μόλις πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 60 γρ. μέλι και 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε μπολ – αν είναι μεγάλα τα παξιμάδια, τα σπάμε.
  2. Ρίχνουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φρούτα εποχής σε κομμάτια, 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι και λίγο ακόμα μέλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να σερβίρουμε τον γλυκό ντάκο με τσάι γιασεμί με τσάι που έχουμε βράσει μαζί με 1 κάψα καρδάμωμο, για να αρωματιστεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT