ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦρουτοσαλάτα χωρίς ζάχαρηΦρουτοσαλάτα χωρίς ζάχαρη
8' προετοιμασία
Σύνολο: 8'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον γλυκό ντάκο με φρούτα εποχής και ζεστή σάλτσα λουίζας, πρώτα βράζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 30 ml νερό ή λευκό κρασί και μόλις πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 60 γρ. μέλι και 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε μπολ – αν είναι μεγάλα τα παξιμάδια, τα σπάμε.
  2. Ρίχνουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φρούτα εποχής σε κομμάτια, 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι και λίγο ακόμα μέλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να σερβίρουμε τον γλυκό ντάκο με τσάι γιασεμί με τσάι που έχουμε βράσει μαζί με 1 κάψα καρδάμωμο, για να αρωματιστεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών