8'
προετοιμασία
Σύνολο: 8'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον γλυκό ντάκο με φρούτα εποχής και ζεστή σάλτσα λουίζας, πρώτα βράζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 30 ml νερό ή λευκό κρασί και μόλις πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 60 γρ. μέλι και 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε μπολ – αν είναι μεγάλα τα παξιμάδια, τα σπάμε.
- Ρίχνουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φρούτα εποχής σε κομμάτια, 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι και λίγο ακόμα μέλι και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μπορούμε να σερβίρουμε τον γλυκό ντάκο με τσάι γιασεμί με τσάι που έχουμε βράσει μαζί με 1 κάψα καρδάμωμο, για να αρωματιστεί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.