3'
προετοιμασία
12' βράσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε κόβοντας τα μήλα στα τέσσερα, όπως είναι με τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
- Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και λίγο νερό, τόσο ώστε να μην καλύψει τα μήλα εντελώς, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μήλα σε μπολ και βράζουμε λίγο ακόμα τα ζουμιά από το κατσαρολάκι για να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κακάο, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα μήλα σε 2-3 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Μυστικά
Σερβίρουμε μαζί με τσάι της αρεσκείας μας, βρασμένο με φλούδες πορτοκαλιού και 1 ξύλο κανέλας, για πιο πλούσια γεύση.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.