ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜήλα σε κρασίΜήλα σε κρασί με μπαχαρικά
12' βράσιμο
Σύνολο: 12'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε κόβοντας τα μήλα στα τέσσερα, όπως είναι με τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και λίγο νερό, τόσο ώστε να μην καλύψει τα μήλα εντελώς, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τα μήλα σε μπολ και βράζουμε λίγο ακόμα τα ζουμιά από το κατσαρολάκι για να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κακάο, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε τα μήλα σε 2-3 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Μυστικά

Σερβίρουμε μαζί με τσάι της αρεσκείας μας, βρασμένο με φλούδες πορτοκαλιού και 1 ξύλο κανέλας, για πιο πλούσια γεύση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών