Όπως μας λέει η κλινική διατροφολόγος Μαρία Μπίζιου, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Α, παρέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και ιδίως πηκτικών, σημαντικές ποσότητες από καροτενοειδή και ξανθοφύλλες και πληθώρα αντιοξειδωτικών, όπως τα φλαβονοειδή. Οι σπόροι chia συνεισφέρουν σε Ω3 λιπαρά οξέα, που καταπολεμούν τη χρόνια φλεγμονή και έχουν συνδεθεί με βελτίωση σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.
8'
προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 48'
Υλικά
Βάρος: περίπου 400 γρ.Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν σχεδόν τα φρέσκα βερίκοκα και να μαλακώσουν τα αποξηραμένα.
- Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή λίγη λίγη στον πολυκόφτη και την ξαναβράζουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει τόσο που να αφήνει δρόμο η κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.
Μυστικά
29 Kcal/κ.γλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.