Όπως μας λέει η κλινική διατροφολόγος Μαρία Μπίζιου, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Α, παρέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και ιδίως πηκτικών, σημαντικές ποσότητες από καροτενοειδή και ξανθοφύλλες και πληθώρα αντιοξειδωτικών, όπως τα φλαβονοειδή. Οι σπόροι chia συνεισφέρουν σε Ω3 λιπαρά οξέα, που καταπολεμούν τη χρόνια φλεγμονή και έχουν συνδεθεί με βελτίωση σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.
![Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/pasta-flora-me-marmelada-verikoko_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1693419278)