ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνιΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνι
15' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για την μαρμελάδα βερίκοκο με καρδάμωμο και μέλι, ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση, πετάμε τα κουκούτσια και χοντροκόβουμε τη σάρκα.
  2. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσουν. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε, μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  3. Προσθέτουμε τα καρδάμωμα και συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
  5. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αν θέλουμε, αφήνουμε τη μαρμελάδα ως έχει (δηλαδή με μερικά κομμάτια που έχουν μείνει ολόκληρα), διαφορετικά την πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στον πολυκόφτη, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα καρδάμωμα.
  7. Μοιράζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με καρδάμωμο αμέσως, καυτή, σε επίσης καυτά, αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT