
20'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γρανίτα ροδάκινο - βερίκοκο, με λουίζα, αρχικά πλένουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.
- Ανοίγουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χαράσσουμε τα ροδάκινα στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό.
- Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση. Έτσι, μπορούμε πιο εύκολα να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τραβώντας τη με τα χέρια.
- Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά.
- Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
- Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να σερβίρουμε.
- Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει, και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος.
- Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ με κουταλάκι του γλυκού. Αν έχουμε γλαστράκι με λουίζα, μπορούμε να διακοσμήσουμε το ποτήρι μας με μερικά φυλλαράκια.