ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα τσιγαριαστά με αυγάΧόρτα τσιγαριαστά με αυγά
40' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χόρτα τσιγαριαστά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν, ρίχνουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ένα Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών