40'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χόρτα τσιγαριαστά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν, ρίχνουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Ένα Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.