Το διατηρούμε στο ψυγείο έως 5 ημέρες, αν και θα χάσει ένα μέρος από το ζωηρό πράσινο χρώμα του.
15' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φλιτζ. τσαγιούΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πέστο βασιλικού με αμύγδαλο και κεφαλοτύρι, ξεκινάμε χτυπώντας στον πολυκόφτη πρώτα το σκόρδο με το αλάτι, μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το τυρί, χτυπάμε για λίγο ακόμη και, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε αργά το ελαιόλαδο, όπως όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα, μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό, ομογενοποιημένο πολτό.
Μυστικά
Πώς το χρησιμοποιούμε
- Σε πιάτα με ζυμαρικά.
- Σε ψητά κρέατα ως συνοδευτική σάλτσα.
- Σε σάντουιτς με ψωμί ή τορτίγιες, ό,τι λογιών γέμιση κι αν έχουν.
- Σε ριζότο με λαχανικά, στο τέλος.
- Σαν επικάλυψη σε απλό πιλάφι που έχουμε ξεφορμάρει από φόρμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.