15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιες γλυκοπικάντικες μπριζόλες στον φούρνο, αρχικά τακτοποιούμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς σε μία στρώση.
- Στη συνέχεια, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και τις γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία τoυ αέρα.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνηκαι φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες όπως μας αρέσουν.
Κόκκινα κρασιά από Λημνιώνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.