Στο μυαλό των περισσότερων το τσάι σημαίνει χειμώνας. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και το καλοκαίρι είναι φτιάξουμε με αυτό σπιτικές, φρουτένιες γρανίτες! Την εποχή που τα καρπούζια, τα ροδάκινα και τα υπόλοιπα ζουμερά φρούτα είναι στα καλύτερά τους ετοιμάζουμε γρανίτες και, λίγη παραπάνω γευστική ένταση και πολυπλοκότητα, χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τους και μια μικρή ποσότητα τσαγιού. Ανακαλύπτουμε λοιπόν το καλοκαιρινό πρόσωπο του τσαγιού μέσα από τέσσερις εύκολες και δροσερές φρουτογρανίτες. Θα τις απολαύσουμε αντί για γλυκό ή ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Γενικές Οδηγίες

  • Μπορούμε να διαιρέσουμε ή να πολλαπλασιάσουμε τη δόση ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να προσφέρουμε.
  • Αν θέλουμε η γρανίτα μας να βγει πιο υγρή, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αμέσως μόλις τη βγάλουμε από την κατάψυξη.
  • Ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στη γρανίτα, επιλέγουμε και το αντίστοιχο τσάι. Όσο πιο έντονη η μυρωδιά του τσαγιού, τόσο πιο πολύ θα «ακούγεται» στη γρανίτα.
  • Αν δεν έχουμε φύλλα τσαγιού, μπορούμε να εκχυλίσουμε στο νερό φακελάκια, ωστόσο δεν θα επιτύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Βάζουμε το μείγμα για τη γρανίτα σε μεγάλες παγοκύστες. Όταν παγώσει, σερβίρουμε σε μπολ 4 – 5 παγάκια ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
  • Η γρανίτα διατηρείται στην κατάψυξη, χωρίς να χάσει το άρωμά της, τουλάχιστον 3 – 4 μέρες.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών