
20'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το σιρόπι
Διαδικασία
Σιρόπι
- Για να φτιάξουμε τη γρανίτα πεπόνι ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 8 - 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι
- Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Γρανίτα
- Βάζουμε το πεπόνι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Διατηρείται εκεί για αρκετό καιρό.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου.
- Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού.
- Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.