Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, μία είναι η λύση: να μείνουμε ενυδατωμένοι με όποιο τρόπο μπορούμε. Γι’ αυτό πίνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά και άλλων υγρών, αποφεύγοντας όμως τα έτοιμα αναψυκτικά, τους έτοιμους χυμούς και τους καφέδες. Κι αν βαριόμαστε το νερό; Η αγαπημένη μας εναλλακτική είναι να φτιάξουμε σπιτικά αναψυκτικά με βάση τα φρέσκα φρούτα για να τονώσουμε τον οργανισμό μας δίνοντάς του ένα boost βιταμινών.
Τα αναψυκτικά που σας προτείνουμε εδώ δεν είναι τα συνηθισμένα· δεν κάνουμε δηλαδή ένα συμπυκνωμένο σιρόπι με φρούτα, που περιέχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Αυτά τα αναψυκτικά είναι εντελώς φρέσκα και προορίζονται να καταναλωθούν την ίδια στιγμή που τα φτιάχνουμε. Περιέχουν χυμούς ή ολόκληρα κομμάτια φρούτων και τα περισσότερα δεν έχουν καν ζάχαρη. Είναι τόσο γευστικά που δεν την χρειάζονται. Ή κι αν την χρειάζονται, π.χ. αν περιέχουν ξινούτσικα φρούτα όπως τα βύσσινα, στα περισσότερα προτείνουμε την χρήση πετιμεζιού ή μελιού.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, πάγο και νερό ή σόδα. Εμείς προτιμάμε ανθρακούχο νερό γιατί οι «γαργαλιστικές» μπουρμπουλήθρες που σκάνε στην επιφάνεια μας δίνουν την αίσθηση ότι ξεδιψάμε περισσότερο ή ότι απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό ποτό δίπλα στο κύμα.
Αν έχετε παρέα, χρησιμοποιήστε μία ωραία διάφανη κανάτα, που να επιτρέπει στους καλεσμένους σας να δουν τα υλικά. Βγάλτε την σε δίσκο, μαζί με τα πιο ωραία σας ποτήρια (ακόμα και κολονάτα, γιατί όχι;) και μια μικρή κουτάλα ή τσιμπίδα, ώστε να σερβίρετε στα ποτήρια πρώτα τα κομμάτια φρούτων «ψαρεύοντάς» τα μέσα από την κανάτα και έπειτα να ρίξετε το υγρό. Το κάθε αναψυκτικό θα το σερβίρετε με καλαμάκι αλλά και με κουτάλι, ώστε ο καθένας να μπορεί, αν θέλει, να παίρνει με το κουτάλι του τα φρούτα και να τα τρώει.