ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣβγάλτε τις κανάτες, τσάιΒγάλτε τις κανάτες: 4 συνταγές για ice tea

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, μία είναι η λύση: να μείνουμε ενυδατωμένοι με όποιο τρόπο μπορούμε. Γι’ αυτό πίνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά και άλλων υγρών, αποφεύγοντας όμως τα έτοιμα αναψυκτικά, τους έτοιμους χυμούς και τους καφέδες. Κι αν βαριόμαστε το νερό; Η αγαπημένη μας εναλλακτική είναι να φτιάξουμε σπιτικά αναψυκτικά με βάση τα φρέσκα φρούτα για να τονώσουμε τον οργανισμό μας δίνοντάς του ένα boost βιταμινών.

Δροσερά αναψυκτικά για τον καύσωνα με φρέσκα φρούτα

Τα αναψυκτικά που σας προτείνουμε εδώ δεν είναι τα συνηθισμένα· δεν κάνουμε δηλαδή ένα συμπυκνωμένο σιρόπι με φρούτα, που περιέχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Αυτά τα αναψυκτικά είναι εντελώς φρέσκα και προορίζονται να καταναλωθούν την ίδια στιγμή που τα φτιάχνουμε. Περιέχουν χυμούς ή ολόκληρα κομμάτια φρούτων και τα περισσότερα δεν έχουν καν ζάχαρη. Είναι τόσο γευστικά που δεν την χρειάζονται. Ή κι αν την χρειάζονται, π.χ. αν περιέχουν ξινούτσικα φρούτα όπως τα βύσσινα, στα περισσότερα προτείνουμε την χρήση πετιμεζιού ή μελιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠετιμέζι από σπίτι: Όλα τα μυστικά και bonus 13 συνταγέςΠετιμέζι από σπίτι: Όλα τα μυστικά και bonus 13 συνταγές

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, πάγο και νερό ή σόδα. Εμείς προτιμάμε ανθρακούχο νερό γιατί οι «γαργαλιστικές» μπουρμπουλήθρες που σκάνε στην επιφάνεια μας δίνουν την αίσθηση ότι ξεδιψάμε περισσότερο ή ότι απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό ποτό δίπλα στο κύμα.

Ice tea με καρπούζι και τριαντάφυλλο Κρύο καλοκαιρινό τσάϊ με πεπόνι

Αν έχετε παρέα, χρησιμοποιήστε μία ωραία διάφανη κανάτα, που να επιτρέπει στους καλεσμένους σας να δουν τα υλικά. Βγάλτε την σε δίσκο, μαζί με τα πιο ωραία σας ποτήρια (ακόμα και κολονάτα, γιατί όχι;) και μια μικρή κουτάλα ή τσιμπίδα, ώστε να σερβίρετε στα ποτήρια πρώτα τα κομμάτια φρούτων «ψαρεύοντάς» τα μέσα από την κανάτα και έπειτα να ρίξετε το υγρό. Το κάθε αναψυκτικό θα το σερβίρετε με καλαμάκι αλλά και με κουτάλι, ώστε ο καθένας να μπορεί, αν θέλει, να παίρνει με το κουτάλι του τα φρούτα και να τα τρώει.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών