ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔροσερή καρπουζάδαΔροσερή καρπουζάδα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: για κανάτα 1,5 λίτρου

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την φρέσκια καρπουζάδα αναψυκτικό, κόβουμε τη σάρκα του καρπουζιού σε κομματάκια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κρατάμε κατά μέρος τη φλούδα.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια του καρπουζιού στην κανάτα.
  3. Bάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις φλούδες.
  4. Αφαιρούμε το λευκό τμήμα της φλούδας του καρπουζιού, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο σιρόπι μόλις αυτό πάρει την πρώτη βράση.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  6. Αδειάζουμε το σιρόπι πάνω στα φρούτα στην κανάτα μαζί με τη μέντα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να μαριναριστούν τα φρούτα.
  7. Προσθέτουμε πάγο και νερό (ανθρακούχο ή απλό) και το πετιμέζι ροδιού με τον χυμό λεμονιού.
  8. Σερβίρουμε την φρέσκια καρπουζάδα αναψυκτικό με κουτάλα σε ποτήρια. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε από ένα ψηλό κουτάλι και καλαμάκι, για να πίνουμε και να τρώμε κι από τα φρούτα.

Μυστικά

  • Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι να τα αφήνουμε να στεγνώσουν ή να τα αποξηράνουμε στον φούρνο και να τα φάμε, όπως τον ηλιόσπορο. Μπορούμε επίσης να τα ρίξουμε στις γλάστρες, για να τραβήξουν θρεπτικά συστατικά τα φυτά μας, και φυσικά στο κομπόστ μας, αν έχουμε.
  • Μπορούμε να αναμείξουμε το αναψυκτικό με βότκα, για ένα δροσερό κοκτέιλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών