ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρηΛικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρη
20' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500 γρ.)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε δροσερή καρπουζάδα, αρχικά, καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
  2. Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  6. Για να τη σερβίρουμε ως αναψυκτικό, αραιώνουμε 1 μέρος καρπουζάδα με 3 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.

Μυστικά

Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες ημέρες. Τη βάζουμε, όχι αραιωμένη, πάνω σε γιαούρτια και παγωτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών