20'
προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 500 γρ.)Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε δροσερή καρπουζάδα, αρχικά, καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
- Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Για να τη σερβίρουμε ως αναψυκτικό, αραιώνουμε 1 μέρος καρπουζάδα με 3 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.
Μυστικά
Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες ημέρες. Τη βάζουμε, όχι αραιωμένη, πάνω σε γιαούρτια και παγωτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.