35' προετοιμασία
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
  2. Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών