15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για κανάτα 1 λίτρου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι, βράζουμε 200 ml νερό και εκχυλίζουμε μέσα σε αυτό το τσάι μαζί με το καρδάμωμο, τη λουίζα και τα φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς για 5 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε σε κανάτα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες πεπονιού και τις μακρόστενες του αγγουριού.
  3. Γεμίζουμε την κανάτα με κρύο νερό και πάγο.
  4. Αν θέλουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι γλυκό, προσθέτουμε λίγο πετιμέζι σταφυλιού.

Μυστικά

Αποφεύγουμε να κόψουμε φύλλα νεραντζιάς, λεμονιάς ή άλλου εσπεριδοειδούς από δέντρα που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη ρύπανση και από δέντρα που έχουν προσφάτως ραντιστεί. Μπορούμε εύκολα να ζητήσουμε και από τον μανάβη μας να μάς προμηθεύσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών