
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: για κανάτα 1 λίτρουΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι, βράζουμε 200 ml νερό και εκχυλίζουμε μέσα σε αυτό το τσάι μαζί με το καρδάμωμο, τη λουίζα και τα φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε σε κανάτα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες πεπονιού και τις μακρόστενες του αγγουριού.
- Γεμίζουμε την κανάτα με κρύο νερό και πάγο.
- Αν θέλουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι γλυκό, προσθέτουμε λίγο πετιμέζι σταφυλιού.
Μυστικά
Αποφεύγουμε να κόψουμε φύλλα νεραντζιάς, λεμονιάς ή άλλου εσπεριδοειδούς από δέντρα που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη ρύπανση και από δέντρα που έχουν προσφάτως ραντιστεί. Μπορούμε εύκολα να ζητήσουμε και από τον μανάβη μας να μάς προμηθεύσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.