ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσάι rooibosΤσάι rooibos
10' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 10 ποτήρια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το εκχύλισμα αφήνουμε το τσάι ιβίσκου, δηλαδή τα αποξηραμένα φυλλαράκια του φυτού σε 1 λίτρο κρύο νερό για 2-3 ώρες και σουρώνουμε (ή αφήνουμε σε βραστό νερό για 7-10 λεπτά, σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει).
  2. Στο μπλέντερ χτυπάμε μισό ανανά κομμένο σε κύβους μαζί με το εκχύλισμα ιβίσκου, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και σερβίρουμε το κρύο ρόφημα με ιβίσκο και ανανά σε ποτήρια.

Μυστικά

Επειδή το εκχύλισμα ιβίσκου είναι αρκετά ξινό, η συνταγή έχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Μπορείτε να τη ρυθμίσετε ανάλογα με το γούστο σας ή να πειραματιστείτε με άλλη γλυκαντική ουσία. 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών