1 ώρα
προετοιμασία
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την γρανίτα καφέ φτιάχνουμε τους δυο καφέδες και τους ανακατεύουμε προσθέτοντας και τη ζάχαρη για να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο που μπαίνει στην κατάψυξη και καταψύχουμε για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
- Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι.
- Κάνουμε το ίδιο άλλες δύο-τρεις φορές, μέχρι να παγώσει καλά όλο το μείγμα και να αποκτήσει παντού κρυστάλλους.
- Ή, αν δεν θέλουμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, απλώς παγώνουμε το μείγμα εντελώς και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, «ξύνουμε» την επιφάνεια με ένα πιρούνι να γίνει σαν χιόνι.
- Σερβίρουμε σε μπολ. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγη σαντιγί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.